Heim frå stølen 

Den beste fjellsyklingen kombinert med enestående naturopplevelser, mattradisjoner og stølsliv.

Vi legger alt til rette slik at du kan nyte dagen fra sykkelsetet!

Klipp fra hva en av Danmarks største aviser, Politiken, skrev etter å ha vært med oss på tur i Ål-fjellene:

 

«Det er tåget denne morgen på nordfjeldet nær den lille by Ål. En stor flok ryper letter pludselig, da jeg tungt cyklende er på vej op ad fjeldet. Guiderne herude i det rå, bare ingenting er 35-årige Ådne Kvammen og 30-årige Knut Myking. Til daglig arbejder de som henholdsvis dyrlæge og lærer, men i deres fritid brænder de for at køre på mountainbike ude i fjeldet.

Ruterne, vi kører ad, er ikke konstrueret til lejligheden, men er gamle naturstier skabt gennem mange, mange år af dyrenes vandring på fjeldet. Og det viser sig at være fantastisk for cykelfolket, fortæller Ådne Kvammen.

»Dyr følger landskabet, når de går. De går ikke bare direkte op og ned, men laver stier, der bugter sig igennem fjeldet. De laver instinktivt gode cykelspor«.

Det store åbne fjeld kombineret med høj fart og cykeludfordringer gør turen til enhver mountainbikers hede drøm.»

 

SUNE HØJRUP BENCKE, POLITIKEN

INFORMASJON OM TUREN

Antall overnattinger: 2

Antall dager med sykling: 3

Minimum antall deltagere: 5

Maks antall deltagere: 7

Pris: 7900.- per deltager

Dato: Mulige datoer er fra slutten av juni til midten av september.

 
DAG 1

Du møter våre guider på Ål stasjon. Shuttlebussen frakter oss til fjells. Området er vakre Skarvheimen, kjent for langrenn, fiske og kiting, men en uoppdaget perle for syklistene.

 

Vi starter helgen med topptur. Basert på vær og fohold velger guiden en av de nærliggende hovdene eller om vi sykler på Reineskarvet, et av de flotteste fjellene i Hallingdal. Etter vi har nytt utsikten og en deilig nedkjøring på sti, venter en god middag på en idyllisk støl som ligger 1200moh hvor vi også skal overnatte. Dette er en autentisk sjarmerende tømmerhytte fra ca. 1870 med 7 sengeplasser, naursteinpeis i stua, vedfyring på kjøkkenet, parafinlamper og selvfølgelig utedo på fjøset.

  

Velkommen til ville og vakre Skarveheimen! 

DAG 2

Etter en god frokost sykler vi østover. Stien bukter seg gjennom høyfjellet, med noen klatringer som belønnes med fantastiske nedkjøringer.

Innimellom gjøres noe av syklingen på grusveier, men dette gir bedre mulighet til å ta inn den fantastiske utsikten som omringer oss på denne turen. Vi satser på å bruke ca. seks timer på sykkelsetet denne dagen. Vel fremme venter kald øl og en velfortjent middag med lokale råvarer.

DAG 3

Søndagen fortsetter vi videre østover mot Gol/Torpo. Stiene denne dagen er om mulig enda bedre, og i tillegg får vi tatt i bruk alle høydemetrene ned til dalbunnen.

Det meste av syklingen skjer fortsatt i høyfjellet, men mot avslutningen av turen venter en helt fantastisk nedkjøring som går i både løvskog og barnålsskog. Vi sykler ca. 5-6 timer denne dagen.

I bunn av dalen blir vi plukket opp av shuttlebilen som kjører oss tilbake til Ål stasjon. Vi anslår å være på Ål ca kl 16.00. 

PRISEN

Prisen for denne turen er 7900.- per pers

HVA ER INKLUDERT

Transport fra Ål til Reine
Transport av bagasje mellom stølene
Transport fra der vi kommer ned fra fjellegt tilbake til Ål.

Overnatting to netter
Sengetøy

Frokost og niste
Bedre middag med lokale råvarer 

Lokalkjent sykkelguide

ANKOMST OG AVREISE

Vi møtes på Ål stasjon på avtalt dag, før vi tar felles transport til fjells. Det er ikke mulighet for å bruke egen bil for å komme frem til stølen.

Vi vil være tilbake på Ål stasjon to dager etter avreise.

Nivå

Dette er en middels til krevende tur.

For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

OM OMRÅDET

Skarveheimen ligger mellom langfjellene Hallingskarvet og Reineskarvet. Her er det både vilt og vakkert. Her er det et relativt flatt platå omkranset av høye fjell som har vært, og er populære beiteområder for lokale bønder. Dette gir også grunnlaget for de fine stiene vi skal oppleve.
 

SLIK FORBEREDER DU DEG

Dette er en tur hvor vi lar Strava og pulsklokken ligge. Vi skal nyte naturen og de fine flytstiene i et tempo som passer gruppen. Å sykle tre dager i strekk merker man fort på kroppen, så sørg for å ha noen gode økter på stisykkelen før du melder deg på denne turen.

Bra kondisjon og benstyrke så du klarer tre fulle dager på sykkelsetet er viktig for at vi kan sykle samlet i et jevnt tempo. 

Sørg også for at sykkelen din er i tipp topp stand og det samme gjelder utstyret. Hvilke utstyr du trenger får du i pakklisten som vi sender ved påmelding.

OM VÅRE GUIDER

Guidene er lokale stisyklister som har syklet i disse områdene i mange år. Trivelige å dra på tur med. Bare å glede seg!

BOSTED OG MAT

Vi bor på to ulike støler på høyfjellet hvor den ene er det ikke innlagt vann og toalett. Vår andre overnatting skjer på en litt mer moderne støl.

Maten av lokale råvarer lager vi sammen på peisen. 

SIKKERHET

Våre guide har med førstehjelpsutsyr for mindre skader.

På våre sykkelturer er det et krav at du sykler med hjelm. Og vi anbefaler kne- og albuebeskyttere, sykkelsko, briller og hansker. Sørg for å ha reiseforsikring/skadeforsikring i orden i tilfelle uhell.

LEIE AV SYKKEL

Det er muligheter for å leie stisykkel om du ikke har egen. Gi oss beskjed om dette så ordner vi dette for deg.

BESTILLING

Bestilling skjer ved å kontakte oss via mail.   

Du vil motta informasjon om planlegging og gjennomføring av turen når vi har blitt enige om avreisedato.

REISEBETINGELSER

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

På denne turen vil vi ta deg med innerst i fjellet på Ål,  til en idyllisk plass som heter Reine. Et område vilt kjent for fisking og fotturer på sommeren og kiting og langrenn på vinteren. Området ligger idyllisk til på platået ved Reinskarvet med utsikt mot Hallingskarvet. Vi vil begynne med en topptur på fredagen før vi nyter kvelden på stølen. Neste dag vil vi sykle nedover retning Torpo og Gol. På veien vil vi overnatte på nok en vakker fjellstøl. 

Dette er en tur som går på naturlige fjellstier som sauer og kuer har laget gjennom mange år på sine vandringer i fjellet. Våre guider vil ta deg med på de beste stiene med mest mulig flyt og varierte stier. Vi får oppleve både tekniske partier og nydelige flytpartier som du sjelden vil oppleve.

Gruppen på denne turen vil være på maks syv personer, en lokal guide og en person som shutler bagasjen mens dere sykler.
  
Dette er turen for deg som vil ha bra stisykling med likesinnede, naturoppløvelse og opplevelsen av å sykle fra sted til sted over flere dager med unik overnatting og god norsk fjellmat.

Høydepunkter
  • Flytstier

  • Høyfjell og skog

  • Stølsliv

  • Fin natur

  • Lokale guider

  • Sykling over flere dager

1/11